Vuolle-Apiala: ”Mitä kaikkea voi lukea sukututkimuksesta”

Arkkitehti ja sukututkija Risto Vuolle-Apiala piti 14.2.2017 mielenkiintoisen esitelmän aiheenaan ”Mitä kaikkea voi lukea sukututkimuksesta”. Sukututkijoiden käyttämä tila Ilveslinnassa oli lähes täynnä. Esityksen jälkeen käytiin vielä hyvä tovi keskustelua. Tarkasteltua sukua on tutkittu 1920-luvulta alkaen. Tutkijat ja menetelmät ovat toki matkan varrella vaihtuneet.

Vuolle-Apiala totesi esityksen alussa, että ”Listamuoto pudottaa sukututkimukselta paljon lukijoita pois.” Tämä on varmasti totta ja sukututkijoiden kannattaakin harkita sukututkimuksen avaamista tarinoiden kautta, kuten hän on tehnyt. Esillä oli muutama mielenkiintoinen painotuote, jotka kiersivät hitaasti tutustujien käsissä.

Esityksessä kuultiin myös Apialaan liittyvien nimien taustoista mielenkiintoista asiaa. Samoin Aarresaaren museossa olevasta myllystä oli teksti myös painetussa muodossa. Muutoin esityksen keskushenkilöt olivat nahkuri Kustaa Lindeman ja vaimonsa Karoliina Manula lapsineen ja heidän esipolviketjunsa.

Suur-Jämsän sukututkijoilla on Opastusriihen ja Sukuriihen nimillä säännöllisesti tilaisuuksia, joissa eri henkilöt pitävät esitelmiä ja auttavat alueen sukututkijoita. Mukaan pääsee ilmoittautumalla yhdistyksen jäseneksi. Mielihyvin otetaan vastaan myös ehdotuksia ja aloitteita esitelmien ja tapaamisten aiheiksi.

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer