Logo ja standaari

Yhdistyksen heraldinen tunnus (logo)

Suur-Jämsän Sukututkijat ry:n heraldisessa tunnuksessa pohjana on vihreä havu. Sen keskellä on kullan värinen seitsemän nuolen kimppu. Tunnuksessa on edelleen tiilenpunaisena yhdistyksen nimi ja vuosiluku.

Tunnus ilmentää nelijakoisen vihreän sukupuu-havun pohjalta seudulle vuosisatojen kuluessa kaikista ilmansuunnista tulleita juuriamme. Vuosittain havujen kärjet saavat uuden vuosikerran, suvikaiset, joka on vertauskuva uudesta sukupolvesta.

Jämsäläisten vanhoihin eränkäynti havumetsä-erämaihin ja oravimetsiin viittaa keskellä oleva nuolikimppu. Vallitseva vihreä väri kuvaa myös jokilaakson viljavuutta. Alahavussa on yhdistyksen perustamisvuosi 2011.

Alinna on antiikkikirjaimilla kaarevaan muotoon kirjoitettu yhdistyksen nimi, jossa punainen väri tulkitsee jokivarteen muurattuja teollisuuden rakennuksia paperi-, saha- ja voimalakiinteistöjä.

Heraldisen tunnuksen on vuonna 2011 suunnitellut Juho Ala-Haavisto perustavaan kokoukseen, joka oli 1.2.2011. Hallitus hyväksyi tunnuksen 8.3.2011. Pasicopy teki tunnuksen digitaaliseen muotoon.

 

Yhdistyksen standaari (pöytäviiri)

Yhdistyksen kolmikärkisessä standaarissa on valkoisella pohjalla yhdistyksen heraldinen tunnus ja kärjissä tupsut.

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer